Kuvituskuva: Mies ja nainen istumassa vierekkäin
Kuvituskuva: Mies ja nainen istumassa vierekkäin

Oppaat ja videot

Tältä sivulta voit ladata itsellesi MS-tautiin liittyviä materiaaleja sekä tarkastella kootusti sivustolta löytyviä videoita.

Ladattavia esitteitä ja materiaaleja

MS-Tauti opas
MS-Tauti opas

Oppaasi elämään MS-taudin kanssa

Tässä oppaassa on neuvoja siitä, miten voit puhua MS-taudista ystäviesi ja perheesi kanssa ja tehdä tarvittaessa muutoksia päivittäisiin askareisiisi.

Perhesuunnittelu
Perhesuunnittelu

MS-tauti ja perhesuunnittelu

Tässä oppaassa on neuvoja MS-potilaille perheen perustamisesta tai jos perhekoko kasvaa. Eri osiot voivat olla sinulle oleellisempia sen mukaan, oletko itse raskaana vai onko kumppanisi raskaana.

Tietoa MS-taudista
Tietoa MS-taudista

Tietoa MS-taudista

Tässä oppaassa annetaan vastauksia joihinkin yleisimpiin MS-tautia koskeviin kysymyksiin. Saat hyödyllistä tietoa, ja haluat ehkä puhua joistakin aiheista lääkärisi tai MS-hoitotiimisi kanssa.

Ravinto-opas
Ravinto-opas

MS-tauti ja ravinto

Syö hyvin, jaksa paremmin! Tästä oppaasta löydät tietoa MS-potilaiden ravitsemussuosituksista, kuten tulehdusta ehkäisevästä ruokavalioista ja omega-rasvahappojen merkityksestä.

Helppoa ja hyvää
Helppoa ja hyvää

Helppoa & hyvää -reseptikirja

Hyvä ravitsemustila on MS-taudin hoidon perusta, sillä säännöllinen ja riittävä syöminen auttaa jaksamaan paremmin. Tässä ohjekirjasessa on helppoja ja nopeita ruokavinkkejä arkeen.

MS ja perhe

MS ja ravinto

MS ja työelämä


Biogen-37454 | 6/2020