Oppaat ja videot

Tältä sivulta voit ladata itsellesi MS-tautiin liittyviä materiaaleja sekä tarkastella kootusti sivustolta löytyviä videoita.

Ladattavia esitteitä ja materiaaleja

Oppaasi elämään MS-taudin kanssa

Tässä oppaassa on neuvoja siitä, miten voit puhua MS-taudista ystäviesi ja perheesi kanssa ja tehdä tarvittaessa muutoksia päivittäisiin askareisiisi.

MS-tauti ja perhesuunnittelu

Tässä oppaassa on neuvoja MS-potilaille perheen perustamisesta tai jos perhekoko kasvaa. Eri osiot voivat olla sinulle oleellisempia sen mukaan, oletko itse raskaana vai onko kumppanisi raskaana.

Tietoa MS-taudista

Tässä oppaassa annetaan vastauksia joihinkin yleisimpiin MS-tautia koskeviin kysymyksiin. Saat hyödyllistä tietoa, ja haluat ehkä puhua joistakin aiheista lääkärisi tai MS-hoitotiimisi kanssa.

MS-tauti ja ravinto

Syö hyvin, jaksa paremmin! Tästä oppaasta löydät tietoa MS-potilaiden ravitsemussuosituksista, kuten tulehdusta ehkäisevästä ruokavalioista ja omega-rasvahappojen merkityksestä.

Helppoa & hyvää -reseptikirja

Hyvä ravitsemustila on MS-taudin hoidon perusta, sillä säännöllinen ja riittävä syöminen auttaa jaksamaan paremmin. Tässä ohjekirjasessa on helppoja ja nopeita ruokavinkkejä arkeen.

MS ja perhe

MS ja ravinto

MS ja työelämä

MS ja seksuaalisuus


Biogen-37454 | 6/2020