Ajankohtaista

Ajankohtaista -osiossa käsitellään erilaisia mielenkiintoisia teemoja MS-taudista. Ajankohtaisten teemojen kautta nostetaan myös esille, millaista arki MS-taudin kanssa on. Päivittyvään sisältöön voit tutustua myös podcastien muodossa.

Illan digilakko parantaa unen laatua

Laadukkaaseen uneen kannattaa panostaa – vaikka se on helpommin sanottu kuin tehty digilaitteiden hallitessa monen makuuhuonetta.

Mikrogliasolujen aktiivisuus kertoo MS-taudin etenemisestä

Mikrogliasolut keskittyvät immuunipuolustukseen ja ovat myös keskeinen tekijä MS-taudin kehittymisessä.

MS-taudin kokonaishoito

MS-NYT-webinaarissa neurologian erikoislääkäri Juha Multanen kertoi yksilöllisen, kokonaisvaltaisen hoidon tärkeydestä ja elämäntapojen vaikutuksesta MS-taudin hallinnassa.

MS-tauti näkyy suoliston mikrobiomissa

Voiko MS-taudin oireita helpottaa ruokavaliolla? Entä tarjoavatko nämä havainnot tulevaisuudessa myös hoitokeinoja? 

Ruokavaliossa kokonaisuus ratkaisee

Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen kertoo, kuinka oman ruokavalion ja ateriarytmin saa valjastettua tukemaan aivoterveyttä. 

Aivopankki – Suomalaisten aivoterveyden hyväksi

Aivopankki on Biogenin käynnistämä aivoterveyshanke, jonka tarkoituksena on kannustaa suomalaisia pitämään huolta aivojensa hyvinvoinnista.

Elämästä pitää nauttia

MS-Nyt Podcastin ensimmäisessä jaksossa MS-tautia sairastava Kati kertoo omista kokemuksistaan ja miten oma asenne vaikuttaa elämään MS-taudin kanssa.

Millaisesta ruoasta aivot pitävät?

Tässä MS-NYT Podcast jaksossa ravitsemusterapeutti Hanna Partanen kertoo aivoterveistä ruokavalinnoista sekä antaa ravitsemusvinkkejä MS-tautia sairastaville.

 

Biogen-92273 I 06/2023